Ik ben Sophie! Het gros van mijn dagen breng ik door in Gent, waar ik leef en werk. Fotograferen en filmen doe ik al voor zolang ik me kan herinneren, al ben ik geëvolueerd van het naschools maken van "dorpsdocumentaires" op 8-jarige leeftijd naar een ondertussen voltijds bestaan als fotograaf.

Onvermoeibaar optimistisch ben ik steeds op zoek naar authenticiteit en connectie. Als vurige believer in het schoons waartoe mensen in staat zijn en liefhebber van de humor van het alledaagse, wil ik oprechte momenten vastleggen en unieke verhalen vertellen.

tempImageForSave.JPG

Ik ben lid van:

Sinds 2018 - 5 awards

Sinds 2018 - 5 awards


Lieve Sophie,

Het is al eventjes geleden dat je erbij was op onze twee wondermooie dagen… Elke keer als we de prachtige foto’s terugzien, alleen onder ons tweetjes, met vrienden en familie of nu op je site, verschijnt terug diezelfde brede glimlach die jij zo mooi hebt weten vast te leggen. Dan voelen we ons opnieuw zoals op die dagen zelf: heerlijk!
We willen je graag bedanken: voor al je enthousiasme, je inzicht, je mensenkennis, je warmte, je prachtige foto’s en vooral om op de perfecte manier deel te (willen) zijn van ons huwelijk. Je paste, wat ons betreft, prima bij het gezelschap! Wij hadden geen “vreemde” fotograaf op onze trouw, maar iemand die net zo goed één van de genodigden had kunnen zijn. We houden alletwee supermooie herinneringen over aan onze fotosessies met jou: lekker relax, af en toe een beetje zot, dan weer intiem, fijne opdrachtjes, helemaal ons en geen geforceerd gedoe.
Je plukte ons op het juiste moment even weg van de drukte voor een korte intieme sessie, je gaf je volledig over aan de wilde foto-ideeën van mijn man, zette jezelf op de achtergrond net wanneer dat moest en was op andere momenten dan weer blij aanwezig om met ons mee te vieren. We hadden ons geen betere fotograaf kunnen wensen!
Voor zij die nog twijfelen, zoek niet verder, jullie hebben jullie trouwfotografe gevonden :-)
— Tim & Bettina, huwelijksfotografie
Dag Sophie, we hebben de Fresh 48 als cadeau gekregen bij de geboorte van ons dochtertje en wisten niet goed wat we ervan moesten verwachten. Een geboorte is een heel bijzonder intiem moment waarbij je de eerste dagen overweldigd wordt door een rollercoaster aan emoties. Jou erbij hebben om dit vast te leggen, vonden we een heel fijne ervaring. Je hebt de goede balans gevonden tussen ‘aanwezigheid’ en ‘afwezigheid’ met prachtige foto’s als resultaat. Super bedankt om ons gezinnetje zo mooi weer te geven.
— Lotta en Gertjan, Fresh 48
Bedankt Sophie voor de superleuke foto’s! We waren echt aangenaam verrast. Er zijn veel foto’s waarvan wij noch de kindjes beseften dat je ze trok met een prachtig resultaat tot gevolg. Ik vind het vooral heel leuk hoe je echt de leefwereld van de kindjes hebt weergegeven door je letterlijk op hun hoogte te gaan plaatsen (vaak dus ook plat op de buik). Wij hebben jouw aanwezigheid ook geen moment als vervelend beschouwd. Integendeel het deed er mij bij stilstaan hoe leuk het is om alles gewoon eens te laten liggen en gewoon 100 ℅ aandacht te geven aan adèle en odette. Bedankt!!!
— Laurence, Day In The Life
Waaaaaaauuuuuw!!! Veel meer dan dat konden we niet uitbrengen toen we de foto’s voor de eerste keer bekeken. Nooit gedacht of ook maar durven hopen dat je met ons zulk mooi resultaat zou kunnen bereiken. We zijn helemaal onder de indruk. Een beetje onzeker begonnen we, met de camera op onze neus, aan onze dag, maar al snel vergaten we die camera en het feit dat we voortdurend in de spotlights stonden. Met je warme persoonlijkheid wist je al snel iedereen op z’n gemak te stellen. Je enthousiasme werkt heel aanstekelijk en je barst van de energie. Niets is je te veel gevraagd en niets ontgaat je alerte blik. Je bent werkelijk een topper in je vak en hebt ervoor gezorgd dat we eeuwig kunnen nagenieten van onze mooie dag. Een suuuuuuuperdikke merci!!!
— Julie & Fries, huwelijksfotografie
Dag Sophie, wàt een fantastische foto’s heb je me net toegestuurd! Prachtig! Ik krijg er maar niet genoeg van om naar te kijken. Fantastische gezellige dag, waar de kindjes zich meteen op hun gemak voelden in jouw aanwezigheid, ze lekker spontaan zichzelf konden zijn en wij ook. The day in the life is zoals je gehoopt had inderdaad iets dat we elke dag meemaken, hun karakter komt in de foto’s naar voor! Kortom, voor diegene die nog twijfelen, zeker doen! We wensen je nog heel veel plezier en succes in je schitterend werk!
— Sofie, Day In The Life
Wij houden vooral van spontane foto’s en laat dit nu juist één van de (ja, ze heeft er veel) sterkste troeven zijn van Sophie. Geen bulderlach of emotionele blik is haar ontgaan. Daarnaast moet het ook gezegd zijn: Sophie is er ééntje met een onuitputtelijk vatje energie. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat (ja, echt laat) staat ze er, niets is haar te veel. Zo bezorgde ze ons een prachtige fotoreportage waarbij we nog lang kunnen terug dromen naar deze bijzondere dag. Een dikke merci Sophie, je bent een echte topper in je vak!
— Marlies & Jan, huwelijksfotografie
Sophie,

Hoewel je ons de dag na de geboorte van Ciriel niet aantrof op een grote roze wolk - de combinatie van bezoek ontvangen, de borstvoeding op gang krijgen, herstellen van de keizersnede,... vroeg een beetje veel van ons - was je aanwezigheid op geen enkel moment vervelend. Integendeel: af en toe een geruststellende glimlach van jouw kant maakte de onzekerheid direct wat beter :-).
Het resultaat van de fresh 48-sessie heeft onze verwachtingen absoluut overtroffen. Je bent erin geslaagd om een heel mooi, maar tegelijk eerlijk beeld te scheppen van de eerste momenten en ontmoetingen van onze kleine meneer.
Aan talent, maar zeker ook aan warmte en respect geen gebrek bij jou!

Super bedankt voor de prachtige foto’s!
— Nele en Lander, Fresh 48
Tranen in de ogen. Een glimlach op de lippen. Een schaterlach. Een betekenisvolle blik. Niets is onze fotografe ontgaan op onze trouwdag.
— Jamie & Michael, huwelijksfotografie
Zeer talentvolle fotografe! Zowel onze trouwfoto’s, als foto’s van fotoshoot waren echt pareltjes! Sophie slaagt er in om zeer spontane alsook originele foto’s te maken. Bovendien hoef je niet lang te wachten om het resultaat te zien. Super hard bedankt voor deze TOP- ervaring!
— Anne-Marie en Andreas, huwelijksfotografie
Wij houden niet van de standaard ‘geposeerde’ foto’s en we kunnen zeggen dat we zéér tevreden waren over de resultaten.

— Roos & Christophe, Moment Design sessie

Volg mijn verhalen op: