Day In The Life reportages zijn al even aan een flinke opmars bezig.
Steeds meer mensen kiezen voor een gezinsreportage in plaats van een
klassieke shoot. Hier zijn vijf redenen waarom:

1. Het leven gaat ongelooflijk snel

Het is een torenhoog cliché, maar van zodra je kinderen krijgt kan je niet anders dan het af en toe te denken: "Het gaat zo rap allemaal; ze worden zo snel groot". Momenten die typisch zijn voor een gezin met een baby maken plaats voor momenten met een kleuter en peuter en worden snel opgevolgd door tienermomenten. Soms zou je de kleine momenten willen vasthouden en blijven koesteren, ook wanneer ze hebben plaatsgemaakt voor andere tijden. Door af en toe een reportage van je gezin te laten maken bij jouw thuis, kan je jullie unieke momenten doorheen jullie leven samen, keer op keer herbeleven. Het is een realistische weergave van hoe je gezin was op een specifiek moment in de tijd, die ook voor volgende generaties een waardevolle getuigenis is.

gezin op het strand vissen
baby eet pap

2. Tijdens een Day In The Life kan je jezelf zijn

Voor een Day In The Life reportage hoef je je kinderen geen matching outfits aan te doen en er piekfijn uit te zien, zoals bij een geposeerde shoot soms wel het geval is. En je huis is wat het is. Een huis delen met actieve kinderen is geen glitter en glamour. Er staat vaak een berg afwas, het geprefereerde canvas van je creatieve kleuter is nu eenmaal de keukenmuur en in de peuterpuberteit wordt soms met spruiten gegooid of een scene gemaakt in de supermarkt. Het zijn momenten die erbij horen. Ze hebben evenveel bestaansrecht als die 'perfecte plaatjes'. Er zit zoveel schoonheid in de chaos van het dagdagelijkse leven. Al geniet je iets meer van die momenten op foto achteraf dan op het moment zelf.

papa kamt haren dochter
mama poetst tanden dochter

3. Iedereen maakt deel uit van het verhaal

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone of camera waar je leuke snapshots mee kan maken en we vinden het allemaal fijn om veel foto's van onze kinderen te hebben. Bij Day In The Life ligt de focus veel meer op alle leden van het gezin (de ouder die het vaakst de smartphonefoto's neemt staat er mee op) en de onderlinge connectie. Mijn focus ligt op het vastleggen van het unieke karakter van alle gezinsleden en de kleine dingen die eigen zijn aan jullie gezin.

jongen stopt hoofd in stofzuiger
vader en dochter in de badkamer

4. Een schouderklopje voor vermoeide ouders

Kinderen grootbrengen is vermoeiend. Via mijn reportages wil ik jullie harde werk laten zien en tonen hoe goed jullie bezig zijn. Al voelt het misschien vaak alsof je handen tekort komt, met de foto's wil ik aantonen dat alles ok is en wat voor superhelden jullie zijn. Ik hoop dat de foto's je een gevoel van trots kunnen geven en je de dankbaarheid laten zien die je terugkrijgt van je kinderen.

vermoeide vader met twee kinderen in de zetel
mama knuffelt baby

5. Authenticiteit boven perfectie

Voorbij is de tijd waarin we met het hele gezin awkward op een stoel in een fotostudio moesten gaan zitten in onze oncomfortabele zondagse kleren, de camera wanhopig aankijkend terwijl we probeerden weg te glippen van onze ouders en fake-lachend "cheeeeeese" riepen naar de fotograaf. We willen graag foto's die ons tonen zoals we zijn, waarop we echte momenten aan het beleven zijn, met de mensen van wie we houden. We willen graag dat onze kinderen zich op hun gemak voelen en vrij kunnen spelen. Het is de taak van de fotograaf om de momenten die zich voordoen zo goed mogelijk vast te leggen in beelden die de essentie van een gezin uitdrukken.

mama met twee kinderen over haar schouder
mama geeft baby eten